Fotózás-info

,újszülött fotózás, ujszulott fotozas, babafotózás, babafotozas, kismama fotózás,ujszulott fotozas, babafotózás, babafotozas

Újszülött fotózás:

Szerelem. Úgy ahogy van, minden nehézségével együtt imádom. Csodálatos dolog megörökíteni azt a pihe-puha törékeny korszakot, ami kétség kívül a leggyorsabban illan tova. Az első együtt töltött napok – hetek a legnehezebbek az újdonsült szülők számára, így gyakran csak arra eszmélünk, hogy már mosolyog, tartja magát, követ minket a szemével, és huss, észrevétlenül lett az újszülöttből pici baba. Néhány gyönyörű pár napos korban készült fotó viszont “örökké” teszi ezeket a gyönyörű, első pillanatokat. A fotózás történhet a stúdiómban és az otthonotokban is. Előbbi azért szerencsésebb, mert bár igyekszem mindig természetes fényben fotózni a csöppségeket, jöhet egy olyan borús nap, ami meg is hiúsíthatja a fotózást. A stúdiólámpák ilyenkor mankók lehetnek. Ha én látogatok el hozzátok, akkor nem lesz másra szükségem mint egy kis szabad helyre egy nagyobb ablak, vagy erkélyajtó előtt. Azt mindenképpen fel kell tudni mérnetek, hogy elég világos-e a lakásotok Kellékekkel mindig készülök, nektek semmit nem kell beszereznetek. Fontos még, hogy a legoptimálisabb kor a fotózásra az 5-10 napos kor. Rendszerint minél fiatalabb a baba, annál aluszékonyabb, annál kevésbé zavarjuk meg. Ebben a korban kis szerencsével végig durmolják a fotózást. Időpont egyeztetés úgy történik, hogy a pici érkezésének kiírását vesszük alapul, majd amikor megszületett, fixáljuk az időpontot. Itt -a blogomban- még olvashatsz az újszülött fotózásról néhány gondolatot.

Baba és gyermek fotózás:

A nagyobbacskákat a stúdiómban és ha az idő engedi, esetleg külső helyszínen is fotózhatom. Ami szükséges az pár kedvenc ruhadarab és ha van kedvenc játék amit szeretnétek a fotókon viszontlátni, nyugodtan hozzátok el. Sok kellékem van ami általában elvarázsolja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt, így túl nehéz feladatom nincs, csak megörökítem a játék közbeni önfeledt jókedvüket.:) Idő mindig van arra, hogy egyenek-igyanak, pihenjenek, semmit nem sürgetünk, órához nem szoktam kötni a fotózást. Általában két-két és fél óra alatt, több háttérrel és sok-sok kellékkel, egy szép kerek sorozat készül el.  Nagyon szeretem a babákat és a már öntudatos pár éveseket is fotózni. Időnként kihívás őket utolérni, de ez a szép az egészben. Ha megajándékoznak pár vigyori arcocskával, az a hab a tortán.:)

Kismama fotózás:

A tökéletesség.  Legtöbben úgy érezzük, hogy a pocakos korszak az amikor a nőiességük igazán  kiteljesedik. Ezt a szépséget, a szinte felfoghatatlan csodát igyekszem megmutatni a fotóim által. Amit hozz magaddal mindenképpen az egy világos és egy sötét fehérnemű szett, és pár kedvenc ruhadarab. Ha van már a pocaklakónak kiscipője, első játéka, azt is elhozhatod, és ha a pároddal együtt érkeztek néhány közös fotó reményében, a legjobb ha némileg össze öltöztök. A farmer, fehér felső, ing örök és tévedhetetlen.:)